Menu Sluiten

Diverse aanbevelingen

“Het boek is een absolute must voor iedereen die ‘meer wil dan en met water’.”
[Rini Hermus, strategiecommissie Algemene Waterschapspartij]

“René Didde heeft een indrukwekkende oogst aan opgaven, achtergronden en cijfers bij elkaar gehaald en gelukkig ook hoopvolle perspectieven en innovaties verzameld. Bron van inspiratie om met de droogte uitdagingen om te gaan.”
[Dolf Kern, op LinkedIn]

“Net het boek uitgelezen. Wat een geweldig helder en allesomvattend soepel leesbaar boek over het huidige scharnierpunt waarop we ons bevinden qua omgang met en kijk op water! Complimenten!”
[Jan Appelman op Twitter]

“Het boek schetst op een boeiende manier de opgave die we hebben nu Nederland vanwege de klimaatverandering steeds vaker te maken krijgt met periodes van grote droogte [..] René Didde doorspekt zijn boek met veel tot de verbeelding sprekende voorbeelden uit zijn indrukwekkende onderzoek. De innovaties en oplossingsrichtingen inspireren.”
[Peter Glas, Deltacommissaris, in Waterforum Magazine]

“Diddes boek biedt een prachtige caleidoscoop van Nederland Droogteland. Wie wil begrijpen wat er aan de hand is, doet er goed aan het lezen voor de zomer aanbreekt”
[De Ingenieur]

“Het boek leest als een spannend jongensboek waarin je steeds meer doordrongen raakt van de omvang van de opgave en de urgentie van droogte..”
[Water Governance]

“Voor iedereen die zich bezig houdt met of geinteresseerd is in droogte is het nieuwe boek van René Didde een aanrader.”
[Arnold van Vliet, Leerstoelgroep Milieusysteemanalyse, Wageningen University & Research, op LinkedIn]

“Een verhelderend [,] handzaam boek dat voor het eerst de uitdagingen op het gebied van droogte in kaart brengt waar we in de delta voor staan.”
[Binnenlands Bestuur]

“In Nederland Droogteland brengt wetenschapsjournalist René Didde [de] problematiek met vlotte pen én diepgang in al haar facetten in kaart.” [Cyril Lansink bij De Leesclub van Alles]

“Dit boek is zo belangrijk nu. Het leest fantastisch en niet alleen ga je snappen wat belangrijk is, ook blijkt er perspectief te zijn in tijden van #klimaatverandering.”
[Lineke Marseille, bestuursadviseur Amsterdam-West, op Twitter]

“Een prettig leesbaar boek, waarin vanuit verschillende perspectieven op het veelkoppig monster van #droogte wordt gereflecteerd.”
[Joks Janssen, Professor of Practice ‘Brede Welvaart in de regio’, Tilburg University, op LinkedIn]

“(..) een mooie bijdrage van (..) René Didde over #NederlandDroogteland (boek is een aanrader!)”
[Amy Maduro op LinkedIn]

“René Didde onderstreept een aantal belangrijke zaken voor de waterschappen: dat het droogtevraagstuk hoog op de agenda hoort en dat we, wanneer we niet ingrijpen, tegen miljardenschade aanlopen.”
[Rogier van der Sande in Waterforum Magazine]

“Het boek #Nederland #droogteland van wetenschapsjournalist René Didde geeft een mooi overzicht van vraagstukken rond #droogte, spelers & perspectieven die er zijn en mogelijke oplossing o.a. in #Deltaprogramma #ZoetWater.”
[Jeroen Haan, Dijkgraaf De Stichtse Rijnlanden, op LinkedIn]

“Nederland moet in de energietransitie dus ook leren om te gaan met een toenemende droogte. Wat weer aparte maatregelen vergt. Rene Didde geeft daarvoor in zijn prettig leesbare boek vele suggesties.”
[Titia van Leeuwen, hoofdredacteur Wind&Zon, op Klimaatweb]

“We geven niet zo snel een leestip maar maken een uitzondering voor het boek Nederland Droogteland. Hoe worden we weer Nederland Waterland?”
[Deltares op LinkedIn]

Aanrader
[Jelle Roorda, op LinkedIn]

“Toch helemaal geen droog boek!”
[Mylène Delfos op Twitter]

“Niet langer is het aan de gebruiker te beslissen hoe hoog het waterpeil moet zijn, maar zal het waterpeil in een gebied bepalen welk gebruik mogelijk is, stelt wetenschapsjournalist René Didde in zijn zeer informatieve en inspirerende boek Nederland Droogteland.
[Nieuwsbrief Bodem en Ondergrond]

@nldroogteland, een aanrader voor iedereen die wil weten hoe het staat met droogte in Nederland en welke oplossingen er allemaal zijn. #Zomer #leestip”
[Niko Wanders op Twitter]

Leestip!
[Rob Bouman, Senior beleidscoordinator, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, op LinkedIn]

“Een boek met interessante inzichten en perspectief voor de toekomst van wetenschapsjournalist René Didde.”
[Strootman Landschapsarchitecten op Twitter]