Menu Sluiten

Optreden bij Algemene Waterschapspartij

In Leusden hield de Algemene Waterschapspartij (AWP) op 9 november haar ledenvergadering. In het voorprogramma ondervroeg AWP-voorzitter Ron van Megen ten overstaan van ongeveer veertig leden René over het thema van zijn boek.

De AWP wil, naast meebesturen in de 21 waterschappen, ook meedoen aan de provinciale verkiezingen van 2023 — een begrijpelijke wens want, zoals in Nederland Droogteland bepleit, voor een goed waterbeleid ligt betere samenwerking tussen waterschap en provincie voor de hand.

Adviseur Jos Peters hield een mooie voordracht over ‘de nationale wateraccu’ op de Veluwe: een zeer grootschalig plan om schoongemaakt IJsselwater in het zeventig meter diepe Veluwemassief te pompen. Ook dat idee komt (onder de titel ‘De Nationale Gieter’) aan bod in Nederland Droogteland.

In de marge van de vergadering signeerde de auteur exemplaren van het boek.