Menu Sluiten

Presentatie op beurs Aquatech

Op ‘s werelds grootste watervakbeurs Aquatech, 3 november in de RAI in Amsterdam, organiseerde de branchevereniging Envaqua een symposium over hergebruik van schoongemaakt rioolwater. Auteur René Didde hield er een presentatie met vele voorbeelden van slim benutten van steeds schoner afvalwater — voorbeelden die ook in Nederland Droogteland voorkomen.

Zo gebruikt Dow Benelux in Terneuzen (Zeeuws Vlaanderen) afvalwater als koel- en proceswater in de grootste chemische fabriek van West-Europa. Zeeland is droogtegevoelig omdat er geen zoet rivierwater voorhanden is en het grondwater vrijwel overal te zout is.

Ook tuinders in West-Brabant en het Westland experimenteren met schoongemaakt afvalwater.

Al bijna beroemd is ook het voorbeeld van bierbrouwer Bavaria, die gezuiverd ‘bierwater’ levert aan boeren in de omgeving.

De vijftig bezoekers van de workshop en leden van Envaqua kregen een exemplaar van Nederland Droogteland cadeau.