Menu Sluiten

René in webinar bij Wageningen UR

Op een webinar over droogte van het Kennisnetwerk Milieu (KNM) van Wageningen University gaf René op 14 oktober een lezing voor circa zeventig internationale deelnemers over Drought in the Netherlands. Hij refereerde aan hoofdthema’s in zijn boek: Nederland is te ver doorgeschoten in het afvoeren van water, en de grote hoeveelheden regen die afgelopen zomer in korte tijd vielen zouden belangrijk minder overlast geven als grote plensbuien zoveel mogelijk zouden worden opgevangen en tijdelijk vastgehouden op de plekken waar ze vallen.

Technische maatregelen daarvoor zijn er genoeg, stelde René; waar het in Nederland nog steeds en steeds meer aan ontbreekt is een nationale en regionale regie om én het tekort én het teveel aan water in samenhang aan te pakken. Nederland ontbeert een ruimtelijke ordening waarin het water een prominente plaats heeft. Wie water geen plaats geeft, zal zien dat het water dan zijn plaats neemt, zoals deze zomer.

Zie de website van het Kennisnetwerk Milieu voor korte samenvattingen.