Menu Sluiten

René in debat met Deltacommissaris

René Didde (l.) met Deltacommissaris Peter Glas

Drie dagen lang was René als auteur van Nederland Droogteland te gast op Terschelling bij het inspirerende duurzaamheidsfestival Springtij.

Tijdens het jaarlijks terugkerende festival stonden duurzaamheid en klimaatverandering centraal in workshops over onderwerpen als woonomgeving, landbouw, energie, mobiliteit, industrie.

René nam als spreker deel aan de workshops over water en zee. Diverse conclusies uit Nederland Droogteland kwamen aan bod tijdens de workshop ‘einde aan het polderen’, waar naast René ook Deltacommissaris Peter Glas op het podium stond.

Eén ervan: Het Nederlandse poldermodel heeft veel goeds gebracht maar we zijn doorgeslagen. “Er is te weinig regie van de centrale overheid. Er zouden meer verplichtende richtlijnen moeten komen, zoals ruimtelijke ordening waarin water en bodem centraal staan,” vond René.

Deltacommissaris Glas onderschreef de conclusie voor een deel. ‘Over het nut van het betalen van belasting of verkeersregels wordt ook niet gepolderd. Dat moeten we gewoon uitvoeren en handhaven’, zei hij.

Luister naar de podcast die Impact Podcast NL tijdens Springtij maakte met René, Hetty Klavers (Dijkgraaf Waterschap Zuiderzeeland) en Siebren Zijlstra (Senior Adviseur Groenleven)