Menu Sluiten

Prijs voor video wateropslag Texel

In Den Haag kreeg een team van jonge professionals vandaag in het kader van de ‘Waterchallenge’ een prijs voor een video over de opslag van regenwater in de bodem van Texel.

Het wateropslagsysteem, dat werd ontwikkeld door adviesbureau Acacia water, biedt ook kansen voor de opslag van regenwater in de stad in combinatie met maatregelen voor vergroening. Het vermindert regenwateroverlast en werkt als appeltje voor de dorst tijdens perioden van droogte.

Als auteur van Nederland Droogteland was René lid van de vakjury van de ‘Waterchallenge’. Hij beoordeelde de inzendingen samen met kunstenaar Ap Verheggen, Dolf Kern (van het Deltacommissariaat) en voormalig dijkgraaf Tanja Klip-Martin. Alle vijftig deelnemers aan de prijsvraag kregen het boek Nederland Droogteland cadeau.

Zie ook de website van het Nationaal Watertraineeship.