Menu Sluiten

Binnenlands Bestuur

“Klimaatverandering wordt vooral geassocieerd met de stijgende zeespiegel. Droogte vormt volgens René Didde in Nederland sluipenderwijs een net zo nijpend probleem. De wetenschapsjournalist schreef er een verhelderend boek over. Met oplossingen.”

“Nu ligt er Nederland Droogteland, een handzaam boek dat voor het eerst de uitdagingen op het gebied van droogte in kaart brengt waar we in de delta voor staan. ‘Het klimaatprobleem is een veelkoppig monster en gaat veel verder dan alleen die apocalyptisch stijgende zeespiegel’, zegt Didde, al jaren werkzaam als wetenschapsjournalist voor onder meer de Volkskrant en Binnenlands Bestuur. Droogte heeft meerdere gezichten.”

Lees het volledige interview in Binnenlands Bestuur.

Binnenlands Bestuur
Binnenlands Bestuur