Menu Sluiten

Nederland Droogteland nu in de boekhandel

Een paar dagen eerder dan begin deze maand nog verwacht, ligt Nederland Droogteland in de boekhandel. Het resultaat van ruim een jaar onderzoekswerk en schrijven over ‘droogte in Nederland’.

De auteur met de eerste exemplaren van Nederland Droogteland
De auteur met de eerste exemplaren van Nederland Droogteland

In mijn boek schets ik een beeld van problemen rond droogte, verzilting en verzakking op vele plaatsen in het land. Maar het geeft ook ruime aandacht aan een caleidoscopische reeks van mogelijke oplossingen, van het kleinste boerenstuwtje tot en met de grootschalige infiltratie van rivierwater in zandgronden en het ‘parkeren’ van overlast veroorzakende hoosbuien in de stedelijke ondergrond.

Potentiële oplossingen genoeg dus, maar het staat of valt met een nieuwe ordening van de Nederlandse ruimte, waarbij de beschikbaarheid van water voortaan gaat bepalen wat we al of niet in een bepaald gebied kunnen doen.

Ik hoop dat dit boek een nuttige rol in de discussie daarover kan gaan spelen!

Voor bestellingen: volg de link onderaan deze webpagina!