Menu Sluiten

Droogte in Nederlands Watermuseum

Op 29 juni was René te gast in het Nederlands Watermuseum in Park Sonsbeek, in Arnhem. Hij ging er in discussie met Hein Pieper, Dijkgraaf van het Waterschap Rijn&IJssel. Onder leiding van journalist Tracy Metz ontspon zich aan tafel een levendig gesprek over een gebrek aan regie door de overheid in Nederland bij de bestrijding van zowel droogte als plotselinge wateroverlast.

Aanleiding voor de bijeenkomst was de onthulling van een letterlijke ‘droogtetafel’, waarin de veelal jeugdige bezoekers van het knusse Watermuseum kunnen zien hoe een droge bodem reageert op water.

René Didde (l.) en Hein Pieper. Foto: Rinus Baak

In de tafel verwerkte kunstenaar Guido van Belle onder meer sponsjes tot een dichtgereden bodem, verbeeldde hij veenweidegebieden en liet hij het verschil zien tussen een meanderende en een rechtgetrokken beek.

Bezoekers kunnen zelf water op de tafel gieten en observeren wat er gebeurt.

Het project werd gefinancierd door waterschap Rijn&IJssel, dat ook het Nederlands Watermuseum sponsort.