Menu Sluiten

René bij kick-off Droogte Challenge

Op maandag 17 mei gaf de auteur van Nederland Droogteland acte de présence bij de online kick-off van de Droogte Challenge van het Nationaal Watertraineeship en het Nationaal Bodemtraineeship, twee projecten van de Topsector Water.

Kick-off Droogte Challenge

Samen met Tanja Klip-Martin (voormalig dijkgraaf van waterschap Vallei en Veluwe), Dolf Kern (Deltacommissariaat) en Ap Verheggen (kunstenaar) zal René komende maanden optreden als lid van een jury die uit twintig video’s over ‘droogte’ de beste kiest. De korte video’s gaan worden gemaakt door 20 trainees, in samenwerking met senior experts. De jury zal in september de prijs voor de beste video uitreiken.

Tijdens de kick-off vertelde René onder andere over de totstandkoming van zijn boek, en hoe hij bij het schrijven vooral was getroffen door het inzicht dat Nederland niet alleen met technische benaderingen (zoals allerlei creatieve vormen van tijdelijke wateropslag) maar ook met ruimtelijke ordening en regie het aanbod van water beter moet spreiden over verschillende gebieden en seizoenen.