Menu Sluiten

René spreekt bij ‘Energie en Grondstoffenfabriek’

Op 22 april sprak René Didde over zijn boek Nederland Droogteland voor in totaal 121 deelnemers aan een webinar van de ‘Energie en Grondstoffenfabriek‘ (EFGF) over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van grondstoffen en energie.

In de Waterfabriek, een nieuw project binnen EFGF, werken waterschappen, drinkwaterbedrijven, enkele bedrijven en adviseurs samen om betere bestemmingen te vinden voor gezuiverd rioolwater dan het zomaar in rivieren, kanalen en zee te lozen.

Nederland Droogteland bevat onder meer een aantal initiatieven en proeven op dit vlak. De simpelste: naast een rioolwaterzuiveringsinstallatie in Helmond ligt een bedrijventerrein waar vrachtwagens en opleggers worden gewassen met gezuiverd rioolwater. De meest verregaande: verschillende waterschappen onderzoeken de mogelijkheid om er weer drinkwater van te maken. In België gebeurt dat al lang: wegens toenemende verzilting van grondwater vanuit de Noordzee drinkt een deel van de Belgen al meer dan 17 jaar elkaars grondig gezuiverde ‘plasjes’.